Вие избрахте изданието на BG VOICE за САЩ. Искате ли това да бъде вашето основно издание? ДА | НЕ

19.01.2012 г.

Кой да записва точките на белот? There’s an app for that

Български програмист от Атланта създава приложение, което смята резултата, докато играете на карти

Петър Михайлов, който живее в Атланта, създава „Belot and Santase” за „Андроид”. Програмката записва точките и смята резултатите, докато играете на карти

Къде да пишем точките, докато играем белот? Както се казва в рекламата - there's an app for that. 25-годишен млад програмист от България, който живее в Атланта, реши проблема на писането върху салфетки, вестници, картончета и други хвърчащи бележки. Само за две седмици нонстоп работа той написа първото си приложение за мобилните телефони, които работят под „Андроид". „Belot and Santase" ще ви спаси от търсене на химикалка и хартия, докато играете любимите си игри. Програмката автоматично смята точките и резултатите и помни чий ред е за раздаване на картите.

„Играем редовно белот с моите приятели и винаги се чудим къде да запишем точките, така се реших да направя това приложение", разказва Петър. Роденият във Варна младеж завършва информационни технологии в Атланта миналото лято и искал да натрупа и малко опит в създаването на апликации за мобилни телефони, тъй като според него това е силна ниша в този бизнес.  Това е първото му приложение за „Андроид" и още не е решил дали да направи версия за популярните продукти на Apple - iPhone и iPad. Но ако се съди по резултатите, вероятно ще се наложи. За 1 месец в маркета на „Андроид" приложението е свалено над 5200 пъти.

bellot_512

През последните няколко седмици Петър започнал да получава много имейли от Саудитска Арабия, където приложението се оказало необичайно популярно. В мейлите, написани на арабски (и вероятно преведени с google translate), потребителите го молят да създаде версия за техния белот, който се различава от този, който ние играем, и да направи менюто на арабски. Сега апликацията работи само на български език.

Освен с натрупването на ценен опит Петър се надява, че приложението може да се окаже и доходоносно с вградените в него реклами. В момента работи по няколко други проекта, които от суеверие не иска да издава. Линк за сваляне на приложението може да намерите тук ».

 

 
 
въведете кода
 

коментари

  • Ivan Panteleev Balchik

    дата: 20.01.2012 г., 22:36

    Bravo we pepi! a shte ima li taq programka i za obiknovenni smartphone?

 

ОЩЕ ОТ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ

X