Вие избрахте изданието на BG VOICE за САЩ. Искате ли това да бъде вашето основно издание? ДА | НЕ

10.11.2011 г.

Автор:

Николета Кравченко

e-mail:

nikoleta@bg-voice.com

Оригинални дамски чанти, направени от стари дънки

Ако имате чифт стари дънки и не знаете какво да направите с тях

Снимки: Ерика Тули

Различни видове чанти от стари дънки и оригинални обекла на Ерика Тули.

Първата чанта от стари дънки направена от Ерика Тули.

Увеличаване Затвори

Ако имате чифт стари дънки и не знаете какво да направите с тях, последното нещо, за което бихте се сетили, е да ги използвате  за дамска чанта. Но за Ерика Тули от чикагското предградие Ривъруудс това бе първото нещо, което й хрумнало.

„Дъщеря ми имаше чифт стари дънки, които ми дожаля да изхвърля. Тогава реших да й направя от тях малка чанта, където да си слага обяда", споделя Ерика, която не очаквала, че чантата ще предизвика такъв фурор сред съученичките на дъщеря и и техните майки. „Тогава много майки ме молеха да им направя чанти. Така се роди моята идея да правя чанти от стари дънки."

Ерика се занимава с изкуство цял живот. Преди да започне да отделя време на дънковите чанти, тя се занимавала с мозаечно изкуство повече от 5 години, след което решава да прави сапуни от чаени листа и дрехи с елементи от мъжки вратовръзки. Лъчезарна, усмихната и с необичаен стил, тя създава уникални творения, които не могат да бъдат забравени. 

„Занимавам се с правенето на чанти от стари дънки вече 3 години и страшно много ми харесва. Има много хора, които с интерес купуват моите чанти, но има и такива, които не ги приемат, но това не ме спира да творя. Най-много клиенти имам от Европа. Няма да забравя как на един фестивал една италианка купи мои чанти за сувенир от Америка на свои близки, споделя Ерика.  Може би в Европа моят стил на мода повече се цени и харесва."

Въпреки че са направени от стари дънки, чантите изглеждат стилни, интересни и много здрави. Имат украсителни елемнти от дънкови колани и гердани и се закопчават отвътре. Освен това за джобове се ползват джобовете на старите дънки, които ги прави идеални за ползването на химикалки, ключове и телефони. И всичко това Ерика прави сама вкъщи с ръчни материали, и то за по-малко от час.

„Страхотни са... Колко сладки... Невероятни чанти",  се чуваше многократно от минувачите, които спираха да разгледат чантите за времето, през което аз имах удоволствието да разгледам изкуството на Ерика и да поговоря с нея за него.

Ерика има 3 дъщери, които й дават кураж да продължава с бизнеса наречен „Re-jean-ivations". Въпреки оригиналния стил на чантите Ерика предпочита да ги показва предимно на местни артистични фестивали и църковни арт шоута.  Но независимо къде ги показва, мнозина възкликват с възторг, когато видят уникалността на нейните изкуство.

„Човек не трябва да се страхува да изразява и да бъде себе си, споделя Ерика. Това съм аз. Обичам това, което правя, и свободата да творя това, което искам."

 

 
 
въведете кода
 

коментари

  • няма коментари
 

ОЩЕ ОТ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ

X