Вие избрахте изданието на BG VOICE за САЩ. Искате ли това да бъде вашето основно издание? ДА | НЕ

21.03.2012 г.

Автор:

Ясен Дараков

e-mail:

yasen@bg-voice.com

ВИДЕО: Полицията във Фили: Пиян тийнейджър уби наша балерина

Родителите спряха командното дишане на 22-годишната им дъщеря

Полина Кадийска идва да учи танци във Филаделфия преди 3 години

Обвиненият за смъртоносния hit&run Деанре Барнс, навършил 19 години предишния ден

Увеличаване Затвори

сн.: facebook

Преподавателите определят Полина като балерина с голям потенциал и отлична техника

Увеличаване Затвори

Само часове след като кацнаха от София във Филаделфия, двама българи взеха най-тежкото решение - да спрат уредите, които подържат живота на тяхната 22-годишна дъщеря. Във вторник родителите на Полина Кадийска я видяха за последно, след като пиян тийнейджър я блъсна с колата и избяга. Те се сбогуваха с нея в болничната й стая в университетската болница „Томас Джеферсън". Семейството ще транспортира тялото на Полина до България, където тя ще бъде погребана.

В събота срещу неделя младото момиче се прибирало пеша от вечеря в китайски ресторант. Полицията твърди, че докато пресичала улицата, Полина е била ударена от „Ауди"-то на 19-годишния Деанре Барнс. Според властите той е бил

пиян и не спрял на червен светофар

Очевидци разкали, че той продължил да кара още известно време, след което излязъл от колата и побягнал. Сервитьорка от ресторанта обаче се обадила на 911 и полицията го арестувала, когато той се върнал, за да прибере лични вещи от колата. Срещу него има дълъг списък от обвинения. Съдът му определи гаранция от 1 милион долара. 

Огромна снимка на Полина, хваната в балетна стъпка, виси на един от прозорците на Rock School for Dance Education във Филаделфия, щата Пенсилвания. Младата българка е била студентка там. „Тя просто летеше. Тя беше красива във въздуха и танцуваше без усилие", каза пред местна телевизия Стефани Уолф-Спасоф, която е директор в училището. „Тя имаше красива техника. Но най-важното беше искреността на нейното представяне - начина, по който лицето й сияеше  с красота, любов и радост."

Полина Кадийска идва в Съединените щати преди 3 години. Въпреки че е малко висока за балерина, от училището оценяват таланта и техниката й. Те й предлагат стипендия, за да учи танци. „Тя беше една от най-добрите ни балерини и един от най-приятните хора тук. Знам, че беше

ментор на много от по-младите танцьори

в школата", разказа нейната състудентка Джордан.

Полина е от София, където е учила в Националното училище за танцово изкуство. Неин педагог е била Красимира Колдамова. През 2011 г. участва в постановката „Лешникотрошачката" в същата американска школа, където сега учители и съученици си спомнят за нея. „Тя искаше да стане много добра балерина, в голяма трупа и беше на път да го постигне", разказва хореографът Джъстин Алън, който наскоро направил танц специално за нея. „Беше точно за нея и я направи много, много щастлива." Танц, който публиката никога няма да види.

 

 
 
въведете кода
 

коментари

  • няма коментари
 

ОЩЕ ОТ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ

X